Cum ai grijă de prostata ta? Remedii pentru acasă

Problemele de prostată sunt o problemă destul de frecventă, mai ales la bărbații de peste 50 de ani. Se estimează că deja aproximativ jumătate dintre bărbații în vârstă de 50 de ani au simptome de hipertrofie a prostatei, iar la bărbații de peste 80 de ani, aproximativ 75% dintre bărbați se plâng de probleme de prostată. 75% dintre bărbați. Care sunt cele mai frecvente simptome ale hipertrofiei de prostată? Cum pot avea grijă de prostata mea? Ce influențează apariția problemelor de prostată?

Problemele masculine, cum ar fi problemele de prostată, deși sunt o afecțiune comună, bărbații încă le tratează ca pe niște subiecte tabu. În ciuda cunoștințelor extinse despre hipertrofia prostatei și alte afecțiuni ale acestei glande, bărbații sunt reticenți în a se confrunta cu această problemă. Dar, din fericire, acest lucru se schimbă.

De unde vin simptomele hipertrofiei de prostată? Cauze

Glanda prostatică (cunoscută și sub numele de prostată, prostată) este o glandă mică situată chiar sub vezica urinară. Funcția principală și cea mai importantă a glandei prostatei este de a produce lichidul care este o componentă a spermei, în care sunt scufundate spermatozoizii. Acest fluid este important pentru viabilitatea și motilitatea spermatozoizilor, ceea ce are o influență directă asupra fertilității și a capacității de a concepe un copil. Glanda prostatică înconjoară uretra, astfel încât modificările din cadrul acestei glande, inclusiv hipertrofia acesteia, au o traducere simplă în apariția și gravitatea problemelor urinare.

Există anumite modificări care apar în organismul masculin odată cu vârsta, una dintre acestea fiind o scădere a producției de testosteron începând în jurul vârstei de 45 de ani și o modificare a structurii acestuia în dihidrotestosteron. Aceste două procese sunt considerate cauzele primare și cele mai importante ale hiperplaziei de prostată. Dar nu numai testosteronul este responsabil pentru buna funcționare a prostatei. Faptul că bărbații din ce în ce mai tineri sunt diagnosticați cu hipertrofie de prostată confirmă faptul că o alimentație bogată în grăsimi și colesterol, supraponderabilitatea la o vârstă tânără, stilul de viață, fumatul și utilizarea de stimulente contribuie, de asemenea, la cauzele acestui proces. Știind acest lucru, este indicat să se ia măsuri preventive din timp și să se efectueze la timp testele recomandate.

Creșterea prostatei se produce lent și este lipsită de simptome în faza inițială. Primele simptome sunt probleme la urinare din cauza presiunii tot mai mari a prostatei care se mărește pe uretră. Inițial, bărbatul poate prezenta, de asemenea, un disconfort din ce în ce mai mare și disfuncții sexuale (scăderea libidoului, probleme erectile). Problemele cu debutul urinării devin vizibile, există o senzație de golire incompletă a vezicii urinare, urinare după o picătură, într-un jet întrerupt. Se poate întâmpla să se urineze după ieșirea din toaletă. Acest lucru se numește hiperplazie benignă de prostată. Deja în acest stadiu, merită să luați măsuri preventive.

Cum pot preveni creșterea prostatei?

Prevenirea și măsurile implementate la primele simptome de hipertrofie a prostatei ajută la gestionarea problemei.

Examinări regulate: PSA, per rectal, ecografie abdominală.

Începând cu vârsta de 40 de ani, fiecare bărbat ar trebui să se supună unor examinări preventive pentru modificări ale prostatei cel puțin o dată pe an. Baza pentru aceasta este o examinare a prostatei de către un urolog, efectuată per rect (prin anus). În cazul în care se suspectează hipertrofia prostatei, medicul va solicita de obicei și o ecografie abdominală. În continuarea diagnosticului, este posibil să fie nevoie și de un test de laborator în care să se determine nivelul PSA, un antigen specific prostatic. O creștere a acestui indicator este un semnal de alarmă și o indicație pentru diagnosticarea suplimentară. După vârsta de 45 de ani, toți bărbații ar trebui să efectueze în mod obișnuit acest test în fiecare an.

Suplimente și medicamente pentru prostată

În mod profilactic și la primele semne de probleme de prostată, merită să luați suplimente alimentare pe bază de extracte naturale de plante care stimulează funcționarea normală a prostatei, cum ar fi Prosterol FIX sub formă de plante pentru infuzie, care susține funcționarea sistemului urinar și a prostatei datorită extractelor de porumb și urzică. În cazul hiperplaziei benigne de prostată, este indicat să se ajungă la medicamente pentru prostată fără prescripție medicală care susțin tratamentul afecțiunii și ajută la menținerea funcționării normale a sistemului genito-urinar, cum ar fi Poldanen cu extract de scoarță de prun african.

Dietă, activitate fizică, modificări ale stilului de viață

La fel ca și utilizarea preparatelor pentru prostată, ducerea unui stil de viață sănătos și o dietă adecvată sunt elemente importante atât în prevenirea, cât și în tratamentul tulburărilor de prostată. Activitatea fizică regulată, eliminarea alcoolului, renunțarea la fumat și o dietă sănătoasă nu sunt importante doar în prevenirea problemelor de prostată.

Carnea grasă, laptele și produsele lactate ar trebui excluse din alimentație și ar trebui incluse mai multe produse pe bază de plante și pește marin gras. Legumele, fructele și uleiurile vegetale (în special uleiul din semințe de dovleac) sunt benefice pentru starea prostatei. Merită să beți ceaiuri din plante, cum ar fi cele din urzică sau din fructe de palmier sabal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *